Meer gemak in de keuken: slimme tips

Peter 19 oktober 2023 0

Meer gemak in het huishouden is altijd een uitkomst. In de keuken bijvoorbeeld! Een afwasmachine neemt bijvoorbeeld veel werk uit handen: zo’n machine is vandaag de dag vrij standaard, met name in moderne keukens. En heb je al eens aan deze onderstaande tips gedacht? Bespaar tijd én moeite!

Koffiecups

Koffie zetten kan tegenwoordig heel eenvoudig zijn. Er zijn verschillende efficiënte manieren van koffie bereiden, waar cups zeker toe behoren! Het is dan ook geen wonder dat cups zo populair zijn. De smaak is namelijk ook goed, en je kiest absoluut voor een stuk gemak. Er zijn verschillende cups om uit te kiezen, met bijbehorende apparaten. Denk aan Nespresso of Dolce Gusto. Maar daarmee ben je er nog niet. Ook Tassimo cups zijn een uitstekende keuze, waarbij je uit een heleboel smaken kunt kiezen. Ga je voor milde en delicate, of juist stevige en intense koffie? Of probeer cups met een smaakje, zoals cappuccino of latte macchiato. Je kunt lekker afwisselen met koffiecups, ook bij bijvoorbeeld een Nespresso apparaat. En je kop koffie staat dus in no time voor je klaar, eigenlijk met maar één klik op de knop.

Kraan met kokend water

Wachten op de waterkoker? Dat hoeft vandaag de dag niet meer, als je een kraan met kokend water installeert in je keuken. Daar komt direct heet water uit – perfect bij het koken of om thee mee te zetten. Je bespaart hier een heleboel tijd mee, want de waterkoker doet er toch iedere keer best lang over om het water op temperatuur te krijgen. Dat betekent nooit meer wachten op je kop thee: ideaal, nietwaar?

Moderne koelkast

In moderne koelkasten blijven producten heel lang vers. Denk aan een courgette, die wel meer dan een week goed blijft als je ‘m in de groentelade bewaart. Zo hoef je dus minder snel alles op te maken, wat voor meer gemak zorgt. Bewaar leftovers gerust een aantal dagen, mits je het natuurlijk goed afsluit. Een hele oude koelkast kun je maar beter de deur uitdoen, aangezien zo’n koelkast slechter koelt en veel meer energie verbruikt.

Kook voor meerdere dagen

Kook je iedere dag weer een verse maaltijd? Dat is natuurlijk goed, maar ook tijdrovend. Om dit eenvoudiger te maken, is het een optie om voor meerdere dagen te koken. Eet twee dagen precies hetzelfde, of zorg voor een subtiel verschil in het gerecht dat je eenvoudig aanpast. Je kunt ook een deel invriezen om het bijvoorbeeld de volgende week te eten, mocht je liever niet zo snel achter elkaar hetzelfde eten. Je bespaart in ieder geval al de helft van de tijd als je op één avond voor twee dagen kookt! Ook prepping draagt hieraan bij, waarbij je op één dag delen van maaltijden bereidt voor de gehele week. Na een drukke werkdag hoef je zo nog maar kort in de keuken te staan – meer tijd om op de bank te hangen dus, of om iets anders leuks te doen waar je je tijd liever aan besteedt.

Slimme apparaten

Er zijn steeds meer slimme apparaten voor de keuken te vinden, zoals de slimme koelkast en de slimme oven. Met een slimme koelkast kun je bijvoorbeeld in de supermarkt bekijken wat je allemaal nog hebt staan thuis, via een camera. En een slimme oven bedien je met je smartphone of tablet. Slimme apparaten zijn nog volop in ontwikkeling. Er komen hoogstwaarschijnlijk nog een heleboel innovaties aan, waar we in de toekomst gebruik van gaan maken. Denk aan koelkasten die je kooktips geven of bijhouden wat er moet worden aangevuld ter voorraad. Dat belooft wat!

Categorie: