Padel weet steeds meer mensen voor zich te winnen

Peter 16 januari 2023 0

Het zou ons sterk verbazen als je nog nooit van padel gehoord hebt. In de korte tijd dat deze sport nog maar bestaat, groeide de populariteit ervan enorm. Clubs schieten als paddenstoelen uit de grond en de ledenlijsten van deze clubs nemen immense vormen aan.

Wat is padel?

In 1969 zocht een Mexicaanse zakenman een sportief alternatief voor tennis. Hij was gek van die sport, maar had er de nodige plaats niet voor. Na het ontwerpen van een kleiner veld en het bedenken van aangepaste rackets, was de geboorte van padel als sport een feit.
Padel kun je eigenlijk het best zien als een combinatie van tennis en squash en wordt voornamelijk met 4 personen gespeeld. De afgesloten kooi wordt in twee helften verdeeld door een net en het is de bedoeling de bal beurtelings naar de kant van de tegenspelers te slaan. Omdat fairplay een belangrijk aspect is bij padel, vinden we hier slechts zelden een scheidsrechter terug.

Wat zijn de voordelen ervan?

We hebben allemaal ergens wel het voornemen om terug aan het sporten te gaan, maar vaak is het een kwestie van net die sport vinden die je helemaal ligt. Je wil dan wel aan je conditie en gezondheid werken, maar ontspanning en sociaal contact zijn ook belangrijk. Padel combineert al die aspecten moeiteloos en het is dan ook de hype van dit moment voor mensen die op zoek zijn naar een sportieve hobby.

Het veld mag er dan eerder klein uitzien, onderschat het fysieke aspect van padel niet, het is een erg intensieve sport die al je spieren en je uithoudingsvermogen erg op de proef stelt. Na een training heb je steevast een moe, maar toch voldoening gevend gevoel. Het sociale aspect zorgt ervoor dat het je inspanningen meer dan waard is, je leert er nieuwe mensen, en misschien wel nieuwe vrienden kennen.

Heb jij al je nieuwe club gevonden?

Omwille van de grote hype zijn er steeds meer clubs te vinden waar je padel kunt beoefenen. Misschien heb je wel enkele vrienden waarmee je wil samenspelen of misschien ben je wel op zoek naar nieuwe sportieve contacten om je voornemens in de praktijk om te zetten. Bij padel Breda of padel Brabant kan het allebei. Je zult zien dat je na een enkele training al helemaal in de ban bent van het spel en dat competitie ook wel tot de mogelijkheden behoort. Door in een erkende club te spelen, geniet je bovendien van het voordeel dat je kunt leren van de al meer ervaren spelers.  

Categorie:

Leave a Comment