Zo koop je in 2023 een huis

Peter 10 maart 2023 0

Jij en je vrienden hebben het er vast vaak over: de woningmarkt. Misschien zoek je een huis voor jezelf of wil je investeren in vastgoed. Een ding is zeker, het is niet eenvoudig om tegenwoordig een huis te kopen. Toch kun je wel aan een mooie woning komen als je het slim aanpakt. Daarvoor moet je wel de juiste trucjes kennen. En die lees je natuurlijk graag. Maar niet doorvertellen hoor, je wilt natuurlijk niet dat iedereen deze handigheidjes kent!

Kijk verder dan Funda

Waarschijnlijk is op Funda kijken het eerste dat je doet als je naar huizen zoekt. Er is bijna niemand die níet op Funda kijkt. Dus is het verstandig om verder te kijken dan de gemiddelde koper. Want als jij online woningen kunt vinden die anderen niet zo snel zien, is de kans groter dat jij een van die huizen kunt kopen. Het is dus goed om te weten dat Funda niet de enige online marktplaats voor woningen is. Op zo’n alternatief voor Funda vind je net zulke mooie huizen. Vaak zetten mensen hun woning op een alternatieve site omdat ze hier niet voor hoeven betalen. Het is dus handig om je niet alleen op de bekendste woningwebsite van Nederland te oriënteren, maar ook op andere gratis websites. Huizen zoeken die niet op Funda staan, is een van de manieren om je kansen op een woning te vergroten.

Andere zoekmethoden

Wist je dat je zoektocht niet eindigt op het internet? Er zijn ook offline talloze manieren om je kansen op een woning te vergroten. Die moet je zeker pakken als je op zoek bent naar een huis in een populaire regio, zoals Amsterdam of Utrecht. Zie je een woning die je mooi vindt? Bel eens aan (als je durft) en vraag of de eigenaar van plan is de woning ooit te verkopen. Misschien kom je precies op het juiste moment!

Onderhands kopen

Sowieso is het slim om via via een woning te kopen. Je koopt dan ‘onderhands’ en dat vergemakkelijkt het koopproces aanzienlijk. Je hebt dan niet te maken met andere geïnteresseerden en dat maakt het onderhandelen een stuk eenvoudiger. De kans is bovendien groot dat je bij een onderhandse verkoop minder betaalt. Er is immers geen biedproces waarbij andere kopers de prijs opdrijven. Dus vraag eens rond bij familie, vrienden of collega’s als je een nieuw huis wilt kopen. Wie weet kun je binnenkort al verhuizen! 

Categorie: